Sterk DOS'46 houdt punten thuis tegen Fortuna

KORFBAL - DOS'46 heeft voor eigen publiek een fraaie overwinning geboekt in de Korfbal League. De ploeg uit Nijeveen versloeg Fortuna met 26-23.
Met de winst bekroonde DOS zich deze keer wel voor een sterk optreden tegen een hoger geklasseerde opponent. De Nijeveners kwamen dit seizoen tegen de topclubs regelmatig goed voor de dag, maar te vaak werden punten gemorst. Daardoor is het voor DOS inmiddels vrijwel onmogelijk geworden om zich nog bij de eerste vier van de ranglijst te scharen.

Op rozen 
In het duel met Fortuna, de nummer vijf van het klassement, liet de Drentse equipe zich het kaas niet van het brood eten. DOS kwam alleen in het prille begin van de wedstrijd op achterstand, maar daarna koesterde de thuisclub voortdurend een voorsprong. Na een 11-9 marge bij rust, groeide het gat in de tweede helft zelfs tot zeven punten.

Jonker
DOS leek op rozen te zitten, maar door een serie scores van Fortuna werd de wedstrijd in de laatste minuten toch weer spannend. Een treffer van Jelmer Jonker bij een stand van 24-22 hielp de brigade van coach Pascal Zegwaard in veilige haven. In de resterende tijd scoorden beide teams vervolgens nog een laatste keer. Met twaalf doelpunten was Jonker de topscorer van de nummer zeven van de ranglijst.

Verdiend
"Ik ben heel erg tevreden. We konden het Fortuna lastig maken en hadden misschien wel de controle over de wedstrijd", zegt Zegwaard. "Gelukkig hebben we ook gewonnen. Het is terecht en verdiend. We scoorden op de juiste momenten en bleven voor elkaar werken. Als team hebben we deze wedstrijd eruit gesleept."

Contractverlenging
In aanloop naar de thuiswedstrijd maakten DOS en de coach bekend een seizoen langer met elkaar door te gaan. Zegwaard: "Ik ben blij met het vertrouwen van de club en de spelers. Ik denk dat we samen het laatste stapje kunnen zetten, al zal dat niet vanzelf gaan. We moeten nog wel keihard aan de bak."

Lees ook: ​DOS'46 ook volgend jaar onder leiding Zegwaard en Wessel
Deel dit artikel: