Geen trilogie voor Deelstra op NK Cross

Andrea Deestra eindigde als vierde (Rechten: Archief RTV Drenthe/Andries Ophof)
Andrea Deestra eindigde als vierde (Rechten: Archief RTV Drenthe/Andries Ophof)
HARDLOPEN - Andrea Deelstra is er in Flevoland niet in geslaagd om haar derde Nederlandse titel op rij op de cross te pakken. Op het recreatiepark Netl kwam de 33-jarige hardloopster uit Dwingeloo op de 8 kilometer niet verder dan de vierde plaats. De overwinning ging naar Jasmijn Lau uit Velp. Jacelyn Gruppen uit Stuifzand behaald wel het podium met een derde plaats.
De jonge Lau liep een tijd van 29.48 en was daarmee de enige loopster die de grens van het half uur wist te slechten. Zij bleef Ruth van der Meijden en Jacelyn Gruppen bijna een halve minuut voor.
Deelstra kwam op het snelle parcours uit op een tijd van 30.37 en dat leverde een vierde plaats op. De afgelopen twee jaar was Deelstra nog de beste op het langste onderdeel in de cross.

Hendrikse

Bij de mannen kwam Tom Hendrikse uit Assen tot een vijfde plaats. Hij legde tien kilometer af in een tijd van 34.49 minuten. Frank Futselaar uit Arnhem werd Nederlands kampioen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.