Wat vind jij: Vanwege de hogere energieprijs laat ik mijn huis beter isoleren

isolatie
Een woning wordt energieneutraal gemaakt door isolatie © ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht
Een huishouden betaalt dit jaar, met een gemiddeld energieverbruik, 2800 euro aan energie per jaar. Dat is een verhoging van 86 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het CBS.
De stijging van de energierekening komt met name door hogere leveringstarieven van gas en elektriciteit. Belastingmaatregelen compenseren de hogere leveringstarieven gedeeltelijk. Zo betalen huishoudens dit jaar gemiddeld 417 euro minder aan energiebelasting, als tegemoetkoming voor de hogere leveringstarieven.
staat tegenover dat huishoudens in 2022 minder energiebelasting betalen als tegemoetkoming voor de hogere leveringstarieven. Een huishouden met een gemiddeld jaarverbruik betaalt in 2022 417 euro minder belasting dan een jaar eerder.

Isolatie

Het gemiddelde verbruik van gas en elektriciteit door huishoudens daalt al jarenlang, mede door (betere) isolatie van woningen, maar ook bijvoorbeeld omdat apparaten zuiniger worden. De verwachting is dat deze trend op de lange termijn doorzet, waardoor de gemiddelde jaarlijkse energierekening zal dalen.

Wat vind jij

Ga jij je huis (extra) laten isoleren vanwege deze flinke stijging van de energierekening? Of laat je het erbij en trek je gewoon wat vaker vijf truien over elkaar aan ter compensatie van de verwarming?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl