Fledderus volgt Jans op bij FC Groningen

Mark-Jan Fledderus keert terug op het oude nest (Rechten: ANP / Marcel van Hoorn)
Mark-Jan Fledderus keert terug op het oude nest (Rechten: ANP / Marcel van Hoorn)
Mark-Jan Fledderus uit Coevorden is de nieuwe technisch directeur van FC Groningen. De 36-jarige voormalige middenvelder komt over van Heracles Almelo, waar hij als technisch manager werkte.
Fledderus is de opvolger van Ron Jans. De 60-jarige bestuurder uit Tynaarlo maakte eerder dit seizoen bekend dat hij vertrekt.
Fledderus stopte in de zomer van 2017 als voetballer. Bij Heracles ging hij daarna aan de slag als assistent van algemeen directeur Nico-Jan Hoogma en commercieel directeur Rob Toussaint. Fledderus schoof in maart 2018, toen Hoogma naar de KNVB was vertrokken, door naar de functie van technisch manager.
De Drent begon met voetballen bij CSVC in Coevorden. Later maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van FC Emmen en sc Heerenveen. Bij de Friese club maakte hij zijn profdebuut, maar brak nooit door. Hij speelde daarna voor Telstar, FC Groningen, Roda JC en in twee periodes voor Heracles. In 320 competitiewedstrijden scoorde Fledderus 32 keer.
Fledderus wordt vanmiddag bij FC Groningen gepresenteerd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.