Waterleidingen afgesloten vanwege omvallende bomen

Een gesprongen waterleiding in Exloo
Een gesprongen waterleiding in Exloo © Tom Meijers/RTV Drenthe
Op verschillende plekken in Drenthe worden waterleidingen afgesloten om te voorkomen dat heel Drenthe zonder water komt te zitten. In het begin van de avond leek het nog rustig laat een woordvoerder van WMD Drinkwater weten.
WMD zet waterleidingen dicht om te voorkomen dat hele dorpen zonder water komen te zitten. Onder andere in Exloo, Wijster, Zwinderen, Emmen en Yde zijn bomen omgevallen en hebben de wortels waterleidingen mee omhoog gehaald. De waterleiding wordt op plekken afgesloten om er voor te zorgen dat maar een beperkt aantal mensen zonder water zit. Daarmee blijft er ook druk op de waterleiding staan. Een deel van een dorp krijgt dan sowieso geen water, maar dat voorkomt dat een heel dorp zonder komt te zitten. Ook in Marwijksoord hebben mensen last van weinig tot geen water.
Lage druk op de waterleiding is een indicatie dat er mogelijk een lek zit. Monteurs gaan dan kijken of er inderdaad een lek in de leiding zit.
Monteurs zijn vanavond, vannacht en morgenvroeg onderweg om de waterleidingen te repareren. Normaal gesproken hebben monteurs water bij zich om iedereen te voorzien van water. Volgens de woordvoerder gaat dat vanavond niet overal lukken, maar morgen zeker.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl