Veiligheidsregio blikt terug op 'uitzonderlijke' avond en nacht

Schade aan de schuur bij boerin Agnes
Schade aan de schuur bij boerin Agnes © Persbureau Drenthe
De Veiligheidsregio Drenthe blikt terug op een bewogen dag en nacht vanwege storm Eunice. In totaal werd de meldkamer ruim driehonderd keer gebeld, 156 keer moest de brandweer in actie komen. "Je kunt wel spreken van een bijzondere situatie", zegt een woordvoerder.
In Drenthe zijn in totaal 36 brandweerposten. Alle posten zijn in actie gekomen en dat is volgens de Veiligheidsregio vrij uitzonderlijk. Ruim de helft van de inwoners van Drenthe heeft een NL Alert ontvangen vanwege de hoge windsnelheden. In het bericht werd opgeroepen om alleen 112 te bellen als er zich levensbedreigende situaties voordeden.
Door Eunice is er in Drenthe een gewonde gevallen. De bestuurder van een bestelbus in Emmen kreeg een tak door de voorruit. Daarnaast was er vooral veel materiële schade, zoals bij een basisschool in Annen en bij boerin Agnes Lensing in Gasselternijveen. "Mooi om te zien dat veel mensen meegeholpen hebben tijdens deze situaties. Boeren in het land, mensen van de provincie of buurtgenoten", constateerde de woordvoerder.
De Veiligheidsregio kan niet zeggen of Eunice voor de grootste overlast van de laatste decennia heeft gezorgd, omdat er nog niet vergeleken is met de cijfers over eerdere stormen. "Maar gezien de inzet is het zeker wel uitzonderlijk."
Veiligheidsregio blikt terug op 'uitzonderlijke' avond en nacht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl