Zoek het uit! - Hoe staat het met de bouw van station Assen?

“Al een tijdje zie ik geen bouwactiviteiten bij het station in Assen. Wordt er nog wel gebouwd?” Mart Bron uit Assen komt regelmatig langs het station. Al jaren wordt er gewerkt om het oude station om te toveren tot een modern stationsplein met bijpassende hal. Ze zijn al een heel eind, maar de laatste weken lijkt de bouw wel bijna stil te staan.
Daarom besloot Mart zijn vraag in te sturen naar Zoek het uit!.

“We zijn bezig met de puntjes op de i”, zegt Aldert Baas, woordvoerder bij ProRail. “Er moeten nog wat dingen worden afgemaakt. Bijvoorbeeld het dak van de stationshal, een perron dat gerepareerd moet worden.” Dat het soms lijkt alsof er niets gebeurt, daar is wel een verklaring voor: “We doen alles in etappes.”


Impressie van het nieuwe station Assen

Die etappes zijn nodig om de overlast voor de treinreizigers te beperken. “We proberen om zoveel mogelijk werkzaamheden op verschillende plekken te koppelen, zodat we niet om de haverklap het treinverkeer hoeven te ontregelen. Voor sommige van de werkzaamheden is het nodig dat er geen treinen rijden”, legt Baas uit.


Het opknappen van het stationsgebied in Assen is onderdeel van de FlorijnAs. Dit project is in het leven geroepen om onder andere de bereikbaarheid van Assen als provinciehoofdstad te verbeteren, en het station speelt daarin natuurlijk een grote rol. Daarnaast wordt er gewerkt aan nieuwe woningen, natuurontwikkeling en het opknappen van verouderde plekken in de stad.
Het is de bedoeling dat in de loop van 2019 de werkzaamheden aan het station zijn afgerond.


Timelapse van het begin van de werkzaamheden aan station Assen in april 2017

Zoek het uit!
Heb je zelf een vraag waarvan je denkt: 'Zoek het uit!'? Stuur 'm in en wie weet gaan wij binnenkort op zoek naar het antwoord.

Meer over dit onderwerp:
zoekhetuit station Assen
Deel dit artikel: