Nabestaanden echtpaar uit Gees willen strafvervolging na financiële uitbuiting

Het stel stond vandaag terecht bij het hof in Leeuwarden (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het stel stond vandaag terecht bij het hof in Leeuwarden (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het stel uit Haren dat wordt verdacht van het financieel uitkleden van een hoogbejaarde vrouw, moet mogelijk ook voor de rechter verschijnen voor het leeghalen van de rekening van een bejaard echtpaar uit Gees.
De nabestaanden van het vermogende echtpaar uit Gees zijn daarvoor naar het gerechtshof in Leeuwarden gestapt. Ze beschuldigen de man en zijn vrouw (beiden 54) ervan dat ze 800.000 euro van de rekening van het stel hebben gestolen. Het stel beheerde lange tijd de financiën van het inmiddels overleden echtpaar.

Gebrek aan bewijs?

Het Openbaar Ministerie seponeerde de zaak in 2016 wegens gebrek aan bewijs. De familie is het daar niet mee eens. Eind maart buigt het gerechtshof zich over de zaak. Als het hof vindt dat er genoeg aanwijzingen zijn dat het Harense echtpaar een misdrijf zou hebben gepleegd, moet het OM het de twee alsnog strafrechtelijk vervolgen.
21 maanden cel geëist
Vandaag moesten de man en vrouw zich bij het hof verantwoorden voor het leeghalen van de rekening van een 98-jarige vrouw uit Haren. De rechtbank veroordeelde ze in 2016 tot 22 maanden cel. Na drie jaar wachten eiste het OM vandaag 21 maanden cel tegen het Harense stel. Ook moet het stel ruim 260.000 euro terugbetalen, als het aan het OM ligt.
Beheer financiën
Ook van de hoogbejaarde Harense beheerde het stel de financiën. Na haar dood in 2015 bleek dat er 300.000 euro van haar rekening was verdwenen. Toen de politie die zaak ook onderzocht, kwam ook de zaak rondom het bejaarde echtpaar uit Gees aan het licht.
Over twee weken doet het gerechtshof uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.