Nachtleven in Drenthe komt na twee jaar weer op gang

Club Limbo
Club Limbo in Emmen was stijf uitverkocht © RTV Drenthe/Hjalmar Guit
"We zijn uitverkocht", zegt eigenaar Jeffrey Mol van Club Limbo in Emmen. "Het is om 20.00 uur nog niet zo druk, maar buiten staat een flinke rij te wachten."
Mol is blij dat de zaak eindelijk weer open kan, al is het tot 01.00 uur. "We hebben hier een jaar en elf maanden op gewacht. Ik kan niet wachten tot iedereen binnen is en we weer feest kunnen maken"
"We waren vanmorgen vroeg al stijf uitverkocht en de telefoon ging de hele dag door. Er zullen ook wel mensen buiten in de rij staan die we nee moeten verkopen. Op social media laten mensen zien wat voor outfit ze vanavond aantrekken. Mensen zijn blij dat het weer kan."
Het kan vanavond nog niet helemaal zonder maatregelen. "Mensen moeten een QR-code laten zien, we hebben een 3G-beleid. En mensen moesten een ticket kopen. Dat laatste is niet verplicht, maar dat hebben we wel gedaan." Volgende week vrijdag worden de maatregelen verder versoepeld is de bedoeling. Dan mag Club Limbo weer tot 05.00 uur openblijven.
(tekst gaat verder onder de video)
In Club Limbo wordt weer als vanouds gedanst
In café Rue de la Gare in Emmen is het rond 20.30 uur al gezellig druk. "Mensen kwamen als dartelende hertjes naar binnen. Iedereen is er echt weer aan toe, dat merk je aan alles", zegt barman Bart Visser.
Rue de la Gare
In café Rue de la Gare is het gezellig druk © RTV Drenthe/Hjalmar Guit
En ook barman Mark Kruize van De Drie Paardjes is blij dat hij eindelijk weer los kan. "We zien weer heel wat stamgasten terug, die hebben ons echt gemist. Dat merk je aan de hoeveelheid verhalen die ze vertellen. Het is dus maar goed dat we tot 01.00 open mogen."
De Drie Paardjes
Barman Mark Kruize van De Drie Paardjes tapt lachend een biertje © RTV Drenthe/Hjalmar Guit

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl