Kindercarnaval barst los in Stiekelstad: 'Gewoon lekker feesten!'

Kindercarnaval stiekelstad
Kindercarnaval barst los in Stiekelstad © RTV Drenthe/Jeanine Hofsteenge
Politieagenten, piraten, prinsessen en de karakters uit Netflix-serie Squid Game. Ze waren er vandaag allemaal aanwezig op het kindercarnaval in Barger-Compascuum, of zoals het dorp tijdens carnaval genoemd wordt: Stiekelstad.
"Het is een speciale dag", zegt een meisje gehuld in legerprint. "Iedereen gaat feesten en iedereen vindt dat heel mooi. Ook omdat de normale carnaval niet door kan gaan vanwege corona."

Geen carnavalsoptocht

Dit jaar wordt er geen Kleine Prins of Prinses Carnaval gekozen. Ook de traditionele optochten met versierde karren gaan niet door. Maar toen ze bij carnavalsvereniging 't Stiekelzwien hoorden over de versoepelingen, wisten ze niet hoe snel ze toch een feestje op poten moesten zetten.
Saskia Klein: "We hebben direct actie ondernomen om dit te organiseren. Het is wat anders dan anders nu, maar het blijft geweldig."
Meer dan zeventig kinderen tussen 4 en 12 jaar oud maakten vandaag de dansvloer onveilig. Geen bier en polonaise, maar ranja en de kabouterdans. De ouders en de organisatie staan er met een grote glimlach bij. "Je geniet gewoon omdat het ook twee jaar is stilgelegd. Je mag dan nu weer een feest geven en dat is enorm genieten", aldus Klein.
Bekijk hier onze reportage over het kinderfeest in Barger-Compascuum:
Kindercarnaval barst los in Stiekelstad

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl