Wat vind jij? We moeten de coronaruzies achter ons laten

Ruzie
Ruzie om de coronamaatregelen? © Javaistan / Pixabay
Premier Mark Rutte roept in een interview in het AD op tot verbroedering, nu de coronamaatregelen steeds verder worden afgebouwd. "Mijn oproep is nu, naar mezelf en naar alle mensen: laten we elkaar weer opzoeken. Luisteren naar elkaar. Naast elkaar gaan staan."
Hij komt met zijn oproep in de krant als reactie op de polarisatie die gaande is in de maatschappij als gevolg van discussies over corona en coronamaatregelen.

'Goed naar de ander luisteren'

"Alsof het niet meer mogelijk is te praten over een QR-code, een booster of een vaccin, zonder dat het leidt tot heftige conflicten. Nederland heeft altijd stevig gediscussieerd. We kennen geen hiërarchie. We zijn direct. Maar de ondertoon was er altijd één met zelfspot, goed naar de ander luisteren."
De premier vindt niet dat zijn boodschap botst met het feit dat hij twee jaar lang de boodschapper is geweest van de coronamaatregelen. "Ik heb gekozen voor de politiek. Als een monster zich aandient, moet je het in de ogen kijken. Dat monster is de pandemie. En die was alleen te bestrijden met heftige maatregelen. En nu zeg ik, ook tegen mezelf hè, en tegen mijn 17 miljoen medelanders: er is veel gebeurd, maar we moeten elkaar weer een beetje terug gaan vinden."

Wat vind jij?

Ben jij van plan om de coronaruzies weer bij te leggen? Zand erover, er wordt niet meer over gepraat? Of vind je dat de ander eerst maar eens zijn ongelijk moet toegeven? Reageer hieronder op de stelling 'We moeten de coronaruzies achter ons laten':

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl