Riolering Veenoord gaat komende jaren op de schop

Riolering
De riolering wordt aangepakt © RTV Drenthe / Margriet Benak
De gemeente Emmen begint vanaf volgend jaar met het vervangen van de verouderde riolering in Veenoord. Van 2023 tot en met 2025 gaat het gebied tussen de Eikenlaan, de Elzenstraat en het spoor op de schop. In het nieuwe nieuwe systeem worden hemelwater en vuilwater gescheiden afgevoerd.
Volgend jaar start de gemeente eerst met de Nieuweweg, de Van Hogendorpstraat, de Eikenlaan en de Rooseveltstraat. In de twee daaropvolgende jaren volgt de rest.
Het voordeel van een gescheiden riool maakt dat straten bij hevige regen minder snel onder water lopen, aldus de gemeente. Bovendien is het op deze manier makkelijker om water te zuiveren voor hergebruik, stelt de gemeente.

Klankbordgroep

Aangezien de straten vanwege de werkzaamheden worden opengebroken, wordt er meteen gekeken of er nog andere zaken kunnen worden meegepikt. Per fase wordt er daarom een klankbordgroep in het leven geroepen, die suggesties van aanwonenden kan doorgeven.

Verkeerssituaties

De kans is groot dat inwoners een kans zien om de verkeerssituaties op bepaalde plekken aan te snijden. De meeste wegen in Veenoord zijn smal en kampen met gebrekkig onderhoud. Uitwijkmogelijkheden zijn beperkt en bovendien is er bij bepaalde punten sprake van onoverzichtelijkheid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl