Groen Nooitgedacht stopt: 'Geen natuur meer om voor te strijden'

Bos gekapt Nooitgedacht
Bos gekapt Nooitgedacht © Eigen foto
Actiegroep Groen Nooitgedacht heeft zichzelf afgelopen weekend opgeheven. Dit naar aanleiding van de kap van een sparrenbosje, waartegen de actiegroep zich verzette. Het gaat om een perceel van vierduizend vierkante meter.
De bomen zijn gekapt om een rij bosvilla's op dezelfde locatie te laten bouwen. De gemeente Aa en Hunze heeft daar opdracht voor gegeven. De actiegroep beaamt dat het sparrenbosje weliswaar in slechte staat was, maar denkt dat de natuur er nog best ontwikkeld kon worden.

Strijd staken

De actiegroep zegt na een inspreekbeurt in contact te hebben gestaan met de gemeente. "Er zou overleg plaatsvinden voorafgaand aan de kap", laat Groen Nooitgedacht in een persbericht weten. "Het bleef een tijd stil, en toen stonden ineens de kavels van het sparrenbosje op Funda."
Woordvoerder Ellen Fleurke: "Met de kap van het sparrenbosje is er geen noemenswaardige natuur meer om voor op te komen in Nooitgedacht. Daarom staken we de strijd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl