Potloodventer De Bonte Wever moet zich laten behandelen

De Groninger haalde in het zwembad van De Bonte Wever zijn geslachtsdeel te voorschijn (archieffoto RTV Drenthe)
De Groninger haalde in het zwembad van De Bonte Wever zijn geslachtsdeel te voorschijn (archieffoto RTV Drenthe)
Een 62-jarige man uit het Groningse Eenrum die in het golfslagbad van zwembad De Bonte Wever in Assen openlijk aan zijn geslachtsdeel zat, moet zich van de politierechter verplicht laten behandelen.
Doet hij dit niet dan gaat de man vier weken de gevangenis in.
De Groninger haalde op 25 oktober in de stroomversnelling van het golfslagbad zijn geslacht uit zijn zwembroek. Hij masturbeerde voor de ogen van andere zwemmers. Bovendien liep hij bewust met zijn geslachtsdeel tegen meisjes aan.

'Piemel uit de broek'

Een vader sloeg alarm toen zijn zoontje hem vertelde dat een man in het bad zwom met zijn piemel uit de broek. De man achtervolgde de 62-jarige Groninger die met versnelde pas naar de uitgang liep. Daar werd hij door het personeel van het bad tegengehouden.
Het personeel dacht de Groninger te kennen. In het voorjaar gebeurde een vergelijkbaar incident. Van die man werd destijds een foto gemaakt. De Groninger herkende zichzelf niet op de foto. Hij ontkende ook het incident in oktober.

Eerder veroordeeld

De man is in 2011 al eens veroordeeld voor vergelijkbare feiten. Toen kreeg hij een boete en moest hij zich laten behandelen. Omdat de Groninger een ontkennende verdachte is, eiste de officier van justitie een voorwaardelijke celstraf met daarbij een verplichte behandeling. Die eis werd door de rechter volledig overgenomen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.