Univé: '3 miljoen euro stormschade door 1800 Drentse meldingen'

stormschade
Een omgewaaide boom aan het Theo van Doesburgplantsoen in Meppel © Stefan de Vries
Drenthe voelt de gevolgen van stormen Dudley, Eunice en Franklin die de afgelopen dagen over de provincie raasden. Bij Univé, de grootste verzekeraar in onze provincie, zijn honderden meldingen binnengekomen. De totale schade wordt door de verzekeraar vooralsnog geschat op ongeveer 3 miljoen euro.
Het stormachtige weer begon woensdag al met storm Dudley, gevolgd door Eunice en Franklin. De wind zorgde door heel Nederland voor gevaarlijke situatie vanwege onder meer rondvliegende dakpannen en omgevallen bomen.

'Veel kleine schades'

Bij Univé stroomden de afgelopen dagen de telefoontjes en online schadeformulieren massaal binnen. De verzekeraar telde tot vandaag 1800 Drentse schademeldingen door de storm. "Het gaat om veel kleine schades", zegt woordvoerder Wouter Meijering van Univé. "Denk daarbij aan dakpannen die van het huis zijn gewaaid, een kapotte schutting of meubilair en speeltoestellen in de tuin."
De schade in Drenthe vormt een aanzienlijk deel van het totaal aantal meldingen dat vanuit heel Nederland bij Univé is binnengekomen. Landelijk telt de verzekeraar 8000 meldingen, met een geschat schadebedrag van 9 miljoen euro.

Lijnen overbezet

De telefoonlijnen zijn overbezet, zegt Meijering. "Ondanks dat we drie keer zoveel personeel als anders hebben ingezet om de schademeldingen af te handelen." Hij benadrukt dat het om een tussenstand gaat, het aantal meldingen en het totaalbedrag zal nog verder oplopen.
Het Verbond van Verzekeraars meldde aan het begin van de middag dat de tot dat moment gemelde schade bij alle verzekeraars een half miljard euro betrof.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl