22-02-2022 is populair, maar Landgoed Lemferdinge houdt het bij één huwelijk

ANP
22-02-2022 is een populaire trouwdatum © ANP/Veronika Scott
Het is niet drukker dan normaal met huwelijken op Landgoed Lemferdinge in Paterswolde, maar dat is een bewuste keuze. En dat terwijl het vandaag een populaire dag is om te gaan trouwen en dat op een dinsdag. Maar niet zomaar een dinsdag. Vandaag is een palindroom.
Vandaag is het 22 februari, of uitgeschreven in cijfers 22-02. Zet het jaartal erachter en je krijgt 22-02-2022. Draai die volgorde maar om. En Frank Wildeboer, eigenaar van Landgoed Lemferdinge weet nog wel iets met trouwen en tweetjes: Máxima en Willem-Alexander trouwden op 2-2-2, 2 februari 2002.
"Er zijn veel bruidsparen die voor een speciale datum kiezen", weet Wildeboer. "Ik zeg zelf altijd: het is voor een bruidegom die de datum dan niet meer vergeet", zo lacht hij.
Landgoed Lemferdinge
Landgoed Lemferdinge in Paterswolde © RTV Drenthe / Hjalmar Guit

Stampvol

En dat het vandaag rustig is met huwelijken op het landgoed in Paterswolde heeft een simpele verklaring. Wildeboer: "Wij doen eigenlijk altijd maar één huwelijk op een dag. En onze agenda is dit jaar echt stampvol. We zitten ongeveer op tachtig huwelijken dit jaar." En dan komt toch die twee weer naar voren. "De paren die hier om een uur of twee arriveren en om één uur 's nachts weer vertrekken. Dan kun je ook geen twee bruidsparen op een dag hebben."

Coronaversoepelingen en trouwen

Voor huwelijken gelden nog steeds verschillende coronamaatregelen. Sowieso hebben huwelijken nog te maken met de sluitingstijd van de locatie. Die staat op 01.00 uur. Ook geldt er nog een coronatoegangsbewijs. Een vaste zitplaats of een mondkapje dragen is in de meeste gevallen niet meer verplicht.
Vanaf 25 februari zijn er meer versoepelingen. Dan is het coronatoegangsbewijs niet meer nodig op een locatie waar meer dan 500 mensen bijeen zijn en kan een trouwlocatie weer onbeperkt open.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl