Minister Harbers steunt verdubbeling E233 en spoort Duitse collega's aan

211101_E233
Het pleidooi voor de verdubbeling van de weg © RTV Drenthe
Ondernemersorganisaties in Zuidoost-Drenthe hebben van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat de toezegging gekregen dat hij zich inzet voor de verdubbeling van de hele Europese snelweg E233.
Deze weg loopt van Hoogeveen via de A37 tot aan Zwartemeer en gaat dan in Duitsland onder meer via de B213 verder tot aan Cloppenburg.

84 kilometer

Ondernemersorganisaties uit Meppel, Hoogeveen, Coevorden en Emmen schreven eind vorig jaar hun collega's in de Duitse grensregio aan met de vraag om haast te maken met de volledige verdubbeling van de laatste 84 kilometer van de route tussen Hoogeveen en Cloppenburg.
Minister Harbers schrijft nu in een brief dat hij bij zijn Duitse collega Wissing navraag gaat doen over de verdubbeling van het weggedeelte tussen Meppen en Cloppenburg. Ondernemersorganisaties hadden minister Harbers om actie gevraagd, omdat er signalen zijn dat in Duitsland verschillende partijen de plannen voor verdubbeling een halt toe willen roepen.

Verbinding met Bremen-Hamburg en Scandinavië

Volgens de Drentse ondernemersorganisaties is de verdubbeling van het Duitse deel belangrijk voor de economie. Herman Idema van van Ondernemend Emmen: "Snelle realisatie is van groot belang en steun vanuit de Nederlandse regering helpt daarbij. De verdubbeling niet alleen voor het Emsland erg belangrijk, maar ook voor de bereikbaarheid van onze regio vanuit de metropoolregio Bremen-Hamburg en voor de verbinding met Scandinavië. Het duurt allemaal al veel en veel te lang."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl