Markante restauranteigenaar Giampaolo Pintus overleden

Da Paolo Emmen
Het restaurant van Pintus aan de Hoofdstraat © RTV Drenthe/Rien Kort
De markante restauranteigenaar Giampaolo Pintus (68) is overleden. Dat meldt zijn familie op Facebook. De laatste jaren runde hij het restaurant Da Paolo aan de Hoofdstraat in Emmen. Hij was al enige tijd ziek.
Pintus bestierde jarenlang de eetgelegenheid Dal Baffo in Emmen. De naam is Italiaans voor 'de snor', het handelsmerk van de horecaman.
De op het Italiaanse eiland Sardinië geboren Pintus opende in 1996 zijn restaurant aan de Weerdingerstraat. Voor korte tijd kreeg het bedrijf er een 'zusje' bij in Groningen tussen 2009 en 2012. In de daaropvolgende jaren wordt Pintus tot tweemaal toe geconfronteerd met brand. Eerst op Hemelvaartsdag in 2015 en krap anderhalf jaar later is het weer raak. In beide gevallen is er sprake van tonnen aan schade.
Pintus verhuist daarop in 2017 naar het Willinkplein, op de plek waar nu Backwerk zit. Hij ervaart deze ruimte als te klein en verkast andermaal, deze keer naar de huidige plek aan de Hoofdstraat.
De familie heeft aangegeven het restaurant te willen voortzetten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl