Voorkeur voor twee varianten fietssnelweg Assen-Groningen

Een impressie van de fietssnelweg langs het kanaal  (impressie: provincie Drenthe)
Een impressie van de fietssnelweg langs het kanaal (impressie: provincie Drenthe)
Er lijken twee van de vier varianten overgebleven te zijn voor het stuk van de fietssnelweg Assen-Groningen bij Vriezerbrug. Dat bleek gisteravond na een inloopavond van de provincie.
De ene variant gaat over de Oostelijke Kanaaldijk, die loopt van Assen tot aan De Punt. Bij Vriezerbrug kruist die route de provinciale weg. Dat is nog een aandachtspunt. Er moet nog onderzocht worden of die kruising via een tunnel gaat of gelijkvloers wordt.
De andere route gaat vanuit Assen eerst over de Oostelijke Kanaaldijk, dan over de Onlandijk en via de Groningerweg om bedrijventerrein Vriezerbrug weer terug naar de Oostelijke Kanaaldijk.
De twee andere varianten liepen langs de A28 en langs de Onlandweg en de A28.

Zeventig bezoekers

De informatieavond werd door zo'n zeventig mensen bezocht. Volgens Henk-Jan ter Brink van de provincie bestond er een duidelijke voorkeur voor twee alternatieven. "Al blijven er natuurlijk ook tegenstanders, je kunt het niet iedereen naar de zin maken."
"Er komt nu een ambtelijk voorstel en dat gaat naar de gemeente Tynaarlo en de provincie en die moeten een besluit nemen", aldus Ter Brink. "Welke kant het opgaat is nog onduidelijk. Ook de reacties van mensen op de informatieavond en via een webformulier worden nog meegewogen in het ambtelijk voorstel."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.