Geen bezwaren tegen komst Medisch Centrum Erica

Medisch Centrum Erica
Sfeerimpressie van het Medisch Centrum Erica dat eind 2022 wordt opgeleverd © Medisch Centrum Erica
Er zijn geen bezwaren ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan voor het beoogde Medisch Centrum Erica. Het gezondheidscentrum komt op de plek van Garage Hindriks aan de Havenstraat, die vorig jaar werd gesloopt. De bal ligt nu bij de gemeenteraad van Emmen die volgende week eem akkoord moet geven.
Bij groen licht wordt een definitief bestemmingsplan gemaakt, dat nog eens anderhalf maand ter inzage beschikbaar is. Als er in die periode wederom geen bezwaren binnenkomen, wordt het plan onherroepelijk en kan de nieuwbouw beginnen.

Geborgd

Het Medisch Centrum gaat onderdak bieden aan Huisartsenpraktijk Eisenga & Poorts, Fysiotherapie Hemel en Apotheek Erica. Zij zijn momenteel gevestigd op verschillende plekken in het dorp.
Dankzij de gezamenlijke huisvesting kan er meer samengewerkt worden. Bovendien zorgt de samenvoeging ervoor dat de huisartsenzorg voor het dorp behouden kan blijven. Eisenga heeft daarnaast aangegeven ook huisartsen te willen opleiden.

Woningen

Garage Hindriks staat sinds januari leeg. In 2018 werd bekend dat de garagehouder plannen had om te stoppen met zijn bedrijf. Aanvankelijk zou het pand plaatsmaken voor vier woningen en veertien garageboxen en uiteindelijk kwam het gezamenlijke initiatief van de huisartsen, de apotheek en fysiotherapiepraktijk in beeld.
Navraag bij de huisartsenpraktijk leert dat de verwachte oplevering tegen het einde van dit jaar ligt.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl