Coevorden trekt de knip voor gezonde initiatieven in de gemeente

ouderengymnastiek
Ouderengymnastiek © ANP/Koen Suyk
Wie dit jaar in de gemeente Coevorden activiteiten wil organiseren die bijdragen aan een gezonde leefstijl, kan daarvoor aanspraak maken op een subsidiepotje. De gemeente heeft hier namelijk twee ton beschikbaar voor gesteld.
Als het aan wethouder Joop Brink ligt, mogen de subsidieaanvragen zich in een rap tempo opstapelen. "Er is al heel veel moois met hulp van deze subsidie tot stand gekomen en dat willen we dit jaar graag verder uitbreiden", zegt hij.

Steun voor bijna 25 gezonde initiatieven

Vorig jaar waren er volgens de gemeente bijna 25 gezonde initiatieven die konden rekenen op financiële steun. Zo konden onder meer beweegprojecten voor ouderen, activiteiten van korfbalvereniging Korvesta en Bosbad Noord-Sleen, de organisatie van de Wildman Run in Sleen en schooltennis voor scholen in Dalen, Coevorden, Wachtum en Dalerveen op een tegemoetkoming rekenen.
De subsidieregeling komt voort uit het beleid 'Samen voor een gezonder Coevorden' en het Sport- en preventieakkoord 'Gezond Coevorden'. Een voorwaarde voor het aanvragen van de subsidie is wel dat het initiatief partner is van dit sport- en preventieakkoord. Het doel daarvan is uiteindelijk dat de activiteit een structurele bijdrage heeft op de gezondheid van de inwoners in de gemeente Coevorden.

Wel of geen subsidie?

Of een initiatief voor een gezonde activiteit in aanmerking komt voor de subsidie kan worden getoetst op de website van de gemeente. Als alle seinen op groen staan, kan de subsidie dan direct worden aangevraagd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl