Oudste vrouw van Drenthe (106) is vandaag jarig: 'Ik ben toch al 108?'

Mevrouw Karmelk
Oudste vrouw van Drenthe © RTV Drenthe
Voor de jarige jet staat een slagroomtaart met de geschreven tekst '106' klaar op tafel. Vandaag is Maria Karmelk 106 jaar oud geworden en dat wordt gevierd. Karmelk is daarmee de oudste vrouw in Drenthe.
Maria Karmelk is deze ochtend licht in verwarring. Ze dacht zelf dat ze al 108 jaar was geworden. "Ik ben nog steeds bezig om zoveel mogelijk dingen te onthouden", vertelt ze.
Karmelk zit aan het hoofd van de tafel samen met haar familie en vrienden. Het was een drukke dag voor Maria Karmelk: "Ik heb nu zoveel indrukken gehad in een korte tijd." Zo komt burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden, langs om Karmelk te feliciteren met een bos bloemen.

Amsterdamse

Maria Karmelk is geboren en getogen in Amsterdam, ze was de jongste van het gezin en had drie broers en één zus. Jarenlang werkte ze in buurthuizen, tot ze samen met een vriendin ontslag nam. Samen verhuisden ze naar Oosterhesselen en runden de plaatselijke VVV. Ook vingen ze in vakantieperiodes kinderen op, zelf heeft Maria Karmelk geen kinderen gekregen. Sinds een aantal jaren is ze woonachtig in verzorgingshuis De Etgaarde in Oosterhesselen.
Inmiddels is ze met haar 106 jaar dus de oudste in Drenthe. Toen haar dat werd verteld reageerde ze: "Nou nou, je moet ook lekker een poosje doorgaan."
Hieronder de feestelijke taart die vanochtend gegeten werd in De Etgaarde:
Slagroomtaart
106 jaar oud © RTV Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl