'Selectie dames 1 ACV wil club verlaten'

Hier spelen de dames van ACV (Rechten: Dries Zwikker)
Hier spelen de dames van ACV (Rechten: Dries Zwikker)
De selectie van Vrouwen 1 van ACV wil na dit seizoen stoppen bij de voetbalclub. Dat zeggen de aanvoerder en trainer van het team.
Het bestuur van de club en de selectie konden het niet eens worden over wie het trainerschap volgend seizoen op zich neemt.

'Stoppen bij ACV'

"Het is een heel lastig besluit voor ons, maar wat er nu gebeurt kan niet'', vertelt een van de speelsters. Woensdag hebben het team en het bestuur een gesprek gehad, waarna de speelsters zouden hebben besloten te willen stoppen bij ACV.
Zowel de club als de dames hebben eisen gesteld, maar kunnen het niet eens worden. De dames van ACV willen graag Sven Krol als hoofdtrainer. ACV ziet het niet zitten dat Krol in zijn eentje trainer zou worden, omdat hij nog te onervaren zou zijn.

'Wel door, maar met begeleiding'

Voorzitter Marco de Rijke zegt dat de club wel verder wilde met Krol, maar alleen als er ook een ervarener trainer bij het team zou komen. "We wilden graag door met Sven. Hij is een talent, en we zien zijn potentie, maar we wilden wel dat er wat begeleiding zou komen van een meer ervaren trainer", zegt De Rijke.
Volgens de voorzitter was het Krol zelf die besloten heeft te willen stoppen bij ACV. De Rijke: "We hebben hem allerlei aanbiedingen gedaan, maar die heeft hij allemaal geweigerd. Dan houdt het een keer op", zegt De Rijke.
Dat er speelsters willen stoppen, heeft ook De Rijke gehoord. "Al betwijfel ik zeer dat het hele team bij ACV weg wil. Een paar hebben aangegeven te stoppen, maar van ons hoeven ze in ieder geval niet weg", zegt De Rijke.

Hoosbeek geen trainer

Huidig assistent-trainer Laurens Hoosbeek is vanaf volgend seizoen geen trainer meer. ''Ik hoop een soort leider-functie te vervullen'', vertelt Hoosbeek. ''Ik wil graag verbonden blijven aan dit elftal, alleen niet als trainer.'' Ook De Rijke bevestigt dat Hoosbeek volgend jaar geen trainer weer zou zijn. De Rijke: "Dat hebben we vorig jaar al na goed overleg besloten en Laurens ging daarmee akkoord."

Nieuwe club

De vrouwen zijn volgens Hoosbeek nu op zoek naar een nieuwe club waar zij vanaf volgend seizoen kunnen voetballen. Er staat al een gesprek gepland met een andere vereniging, vertelt Hoosbeek. ''Het is een club in Drenthe, maar welke dat is, kan ik niet zeggen.''

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.