Twaalf verkiezingsdebatten bij RTV Drenthe

Drenthe Kiest de gemeenteraad
Drenthe Kiest de gemeenteraad © RTV Drenthe
Nog twee weken dan kunnen de mensen in Drenthe weer stemmen op hun plaatselijke politici. Het is niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken, vooral niet als het aanbod aan partijen ruim is zoals in Emmen met dertien partijen.
Hoe denken de verschillende partijen bijvoorbeeld over belangrijke verkiezingsthema's als woningbouw, landbouw en natuurontwikkeling en waar zitten de verschillen. RTV Drenthe wil de stemgerechtigden een handje helpen bij hun keuze en houdt daarom de komende weken twaalf lijsttrekkersdebatten. Vanaf vandaag tot en met 15 maart staat elke dag een gemeente centraal. De debatten worden gehouden in het atrium van RTV Drenthe en worden geleid door Margriet Benak.

Westerveld

De zeven lijsttrekkers van de gemeente Westerveld zijn vandaag als eerste aan de beurt. Zij gaan praten over twee onderwerpen en dat zijn de bollenteelt en de behoefte aan woningbouw voor starters. De debatten duren in totaal 40 minuten en vinden plaats bij RTV Drenthe. Helaas kan er geen publiek bij aanwezig zijn, maar de debatten worden live uitgezonden op Facebook en de website tussen 15.30 en 16.15 uur. Op tv is het debat te zien tussen 17.00 en 17.40 uur. In de avond is het programma in de carrousel te bekijken om 19.00, 21.00 en 23.00 uur. De verdeling van de verkiezingsdebatten is als volgt:

Uitzendvolgorde verkiezingsdebatten

Datum Gemeente
maandag 28 februari Westerveld
dinsdag 1 maart De Wolden
woensdag 2 maart Aa en Hunze
donderdag 3 maart Borger-Odoorn
vrijdag 4 maart Noordenveld
maandag 7 maart Hoogeveen
dinsdag 8 maart Tynaarlo
woensdag 9 maart Midden-Drenthe
donderdag 10 maart Coevorden
vrijdag 11 maart Meppel
maandag 14 maart Assen
dinsdag 15 maart Emmen
Op de verkiezingsdag 16 maart komt RTV Drenthe de hele dag met gegevens over de opkomst in Drenthe. Radio Drenthe brengt u vanaf 21.00 uur tot 01.00 uur op de hoogte van de uitslagen. Op onze website www.rtvdrenthe.nl melden wij in de loop van de nacht alle uitslagen.
Op donderdag 17 maart hoort u op radio Drenthe de eerste reacties op de uitslagen.
Twaalf verkiezingsdebatten bij RTV Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl