Vermeltfoort wint ook Ronde van Groningen, Van der Duin vijfde

WIELRENNEN - Coen Vermeltfoort van Team Alecto heeft in navolging van de Ster van Zwolle vandaag ook de Ronde van Groningen gewonnen. De voormalige profrenner kwam na 178 kilometer solo over de finish. Patrick van der Duin uit Nieuw-Roden eindigde op de vijfde plaats als beste Drent.
Van der Duin Zat al vroeg mee met een beslissende kopgroep. Ook oud-Emmenaar Gert-Jan Bosman draaide daarin mee. In de finale kreeg Vermeltfoort 100 meter ruimte, en de achtervolgende ploegen kregen dat gat niet dicht. 

Vermeltfoort kwam in Uithuizermeeden solo als winnaar over de meet. In de sprint van de achtervolgers pakte Van der Duin de vijfde positie. "Ik kon goed aansluiten in de laatste waaier. Helaas kwam ik net wat te kort bij de finale. Mijn benen waren op. Ik ben tevreden met een vijfde plek maar had ook wel een podiumplek kunnen halen,"  vertelde de renner van het John Deere Cycling Team na afloop. 

Gert-Jan Bosman eindigde achterin de kopgroep als tiende. "Het was een ouderwetse waaierkoers. De wind had vrij spel. Het was mooi dat ik in de kopgroep kon zitten want het gevoel was niet top. Dat ik dan toch meezit is voortreffelijk. Uiteindelijk waren de benen net niet goede genoeg voor straffe uitslag," aldus Bosman.
Deel dit artikel: