Imke Vormeer bezegelt tweede plaats in KPN Marathon Cup

MARATHONSCHAATSEN - Bij de finalewedstrijd van de KPN Marathon Cup in Leeuwarden heeft Imke Vormeer uit Meppel zich verzekerd van de tweede plaats in het klassement.
In de Elfstedenhal kwam de rijdster van Palet Vastgoedonderhoud als derde over de streep. Irene Schouten won, maar scoorde te weinig punten om Vormeer te verdringen. Manon Kamminga won het klassement

Geen fouten veroorloven
Vormeer kwam met een achterstand van bijna dertig punten op Kamminga naar de finale afgereisd. Alleen theoretisch maakte ze nog aanspraak op de eindoverwinning. Haar voorsprong op de nummer drie, veelwinnares Irene Schouten bedroeg echter maar vijftien punten, waardoor de Meppelse zich geen fouten kon veroorloven. 

Acht punten
De wedstrijd kende enkele uitvalspogingen, maar het peloton controleerde met ferme hand waardoor niemand weg wist te blijven. De finale eindigde in een massasprint. Vormeer moest hierbij van ver komen en zag Schouten en Kamminga sprinten voor de zege. Deze ging uiteindelijk nipt naar Schouten. Vormeer wist Lisa van der Geest net voor te blijven om zo de derde plaats op te eisen. 

In het klassement kwam de voorsprong van Kamminga niet in gevaar en zodoende is zij de eindwinnares van de Cup. Vormeer hield acht punten voorsprong op Schouten, om zo de tweede plaats vast te houden. 

Afscheid 
Voorafgaand aan de wedstrijd was er aandacht voor de rijdsters die na dit seizoen afscheid van het Topdivisie-peloton nemen. Onder hen Marlous Hoogeveen uit Borger die na vijf seizoenen op het hoogste niveau de schaatsen opbergt. Hoogeveen maakte deze winter nog indruk door op de Weissensee met een kapotte schaats de Alternatieve Elfstedentocht uit te rijden.
Deel dit artikel: