Boer Evert krijgt 66 brieven, en dat werd gezien door bijna 3 miljoen kijkers

Alle Boer Zoekt Vrouw-boeren, Evert staat links
Alle Boer Zoekt Vrouw-boeren, Evert staat links © Linelle Deunk/KRO-NCRV
Boer Evert uit Ruinerwold kan zijn handjes dichtknijpen: maar liefst 66 vrouwen besloten te reageren op zijn oproep in het programma Boer Zoekt Vrouw. En dat zijn er méér dan genoeg om mee te kunnen doen aan het vervolg van het programma: de speeddates, de dagdates en de logeerweek.
De eerste reguliere aflevering van het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw heeft zondagavond op NPO 1 ruim 2,8 miljoen kijkers getrokken. De start van de twaalfde reeks is daarmee iets minder populair dan de vorige, staat in cijfers van Stichting KijkOnderzoek.
De 58-jarige melkveehouder Evert zal dit hele seizoen van Boer Zoekt Vrouw gevolgd worden door Yvon Jaspers.
De Drentse boer is sinds 2008 vrijgezel en hoopt via het datingprogramma een nieuwe vrouw te ontmoeten. Hij heeft uit al zijn brieven tien vrouwen gekozen die bij hem op visite komen. "Het zal wel lukken denk ik", liet Evert gisteravond weten in de seizoenopener van het programma.
Yvon Jaspers met boer Evert
Yvon Jaspers met boer Evert © Linelle Deunk/KRO-NCRV

Boerderij met zijn broer

De vrouwen die Evert schreven vielen vooral op zijn nuchtere voorkomen.
Evert komt uit een gezin met zes kinderen en groeide tussen de koeien op. Afgelopen jaren verloor hij zijn ouders. In oktober 2020 overleed zijn moeder, een paar maanden later stierf ook zijn vader. Hij runt samen met zijn broer Koop het bedrijf, maar woont alleen op de boerderij. Evert hoopt dat een vrouw het leven op de boerderij mooier maakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl