Gele hesjes geven politie een bloemetje na aanhoudingen [update]

Vertegenwoordigers van de 'gele hesjes' hebben de politie in Emmen een bloemetje bezorgd, nadat vorige week zaterdag twee aanhoudingen werden verricht bij hun protestactie.
Een politieagent in Emmen kreeg het bloemetje gisteravond, bij het begin van zijn nachtdienst. Er hing ook een briefje bij.
(Tekst gaat verder onder foto's)

Volgens actievoerders die er bij waren, is er helemaal geen sprake van dat de 'gele hesjes' excuses maken. "Dat is juist iets wat we van de politie verwachten." Ook het briefje dat aan het bloemetje hangt zou niet door de 'gele hesjes' geschreven zijn. Het bloemetje was bedoeld als een reikende hand, om de dialoog met de politie aan te gaan.

Hondsrugtunnel

De actie van de 'gele hesjes' begon vorige week zaterdag nog gemoedelijk, maar uiteindelijk werd de situatie wat grimmiger toen de politie demonstranten niet door de Hondsrugtunnel wilde laten lopen. Eén rijrichting van de tunnel werd uiteindelijk toch afgesloten.
Naar schatting waren zo'n 150 demonstranten op de been. De betogers komen in opstand tegen de hoge kosten van hun levensonderhoud.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.