Windmolens en N34 centraal in verkiezingsdebat Borger-Odoorn

Drenthe Kiest de gemeenteraad
Vandaag zijn de partijleiders van Borger-Odoorn aan de beurt © RTV Drenthe
De partijleiders in Borger-Odoorn gaan vanmiddag in debat over de provinciale weg N34 en windmolens. Ze discussiëren over een eventuele verdubbeling van de weg, en gaan in op de vraag wat er met de windmolens moet gebeuren, en of die eventueel kunnen worden stilgelegd.
De provinciale weg N34 staat onder andere bekend om de verkeersongelukken die er gebeuren. Naast Hunebed Highway wordt de route daarom ook wel de 'dodenweg' genoemd. Voorstanders van verdubbeling zeggen dat een verbreding van de weg zorgt voor meer veiligheid, terwijl tegenstanders wijzen op de gevolgen voor de natuur. De werkzaamheden en het wegverkeer zouden zorgen voor extra stikstofuitstoot die neerdaalt in de Natura 2000-gebieden rond deze weg, zoals de Drentsche Aa.
De zorgen die over windmolens worden geuit, gaan met name over het windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Het windpark ligt in het gebied van 2e Exloërmond, Nieuw-Buinen, Drouwenermond en Gasselternijveen, maar de molens zijn ook kilometers buiten deze omgeving te zien. Omwonenden hebben zorgen de besteding van het gebiedsfonds, dat is bedoeld om de leefbaarheid in het gebied van het windmolenpark te verbeteren. Bovendien is er ongerustheid over de gezondheidsklachten die windmolens mogelijk veroorzaken.

Uitzending

Het debat over Borger-Odoorn is het derde debat van in totaal twaalf verkiezingsdebatten die RTV Drenthe organiseert. Ze duren ongeveer 40 minuten en worden live uitgezonden op de Facebookpagina en website van RTV Drenthe.
Alle debatten zijn te volgen op de Facebookpagina en website van RTV Drenthe. Na afloop worden ze herhaald op TV Drenthe, om 17.00 uur, en later in de avond om 19.00, 21.00 en 23.00 uur.
Lijsttrekkers van negen gemeenten komen nog aan de beurt om in debat te gaan. Kijk hieronder of jouw gemeente ertussen staat:

Uitzendvolgorde verkiezingsdebatten

Datum Gemeente
donderdag 3 maart Borger-Odoorn
vrijdag 4 maart Noordenveld
maandag 7 maart Hoogeveen
dinsdag 8 maart Tynaarlo
woensdag 9 maart Midden-Drenthe
donderdag 10 maart Coevorden
vrijdag 11 maart Meppel
maandag 14 maart Assen
dinsdag 15 maart Emmen

Verkiezingsdag en uitslagen

Na het laatste debat is 16 maart de officiële verkiezingsdatum waar gestemd kan worden. Worden de lokale partijen groter dan dat ze in veel gemeenten al waren? Of scoren de traditionele partijen zoals CDA, PvdA en VVD goed?
Cijfers over de opkomst zijn op 16 maart de hele dag te volgen bij RTV Drenthe. Nadat de stembussen zijn gesloten, brengt Radio Drenthe je vanaf 21.00 uur tot in de nacht op de hoogte van de uitslagen. En uiteraard zijn op de website van RTV Drenthe de laatste uitslagen te vinden.
Op the day after, 17 maart, zijn de reacties van de winnaars en verliezers te horen, te zien en te lezen op radio, televisie en online.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl