Wat vind jij: Nederlanders moeten niet meevechten in Oekraïne

ANP
Militairen in Sievierodonetsk in Oekraïne © AFP / Anatolii Stepanov
Volgens de ambassadeur van Oekraïne in Den Haag heeft een 'aanzienlijk aantal' Nederlanders zich in Oekraïne gemeld om mee te vechten tegen Rusland.
Ambassadeur Maksym Kononenko laat aan De Telegraaf weten versteld te staan van het aantal aanmeldingen. Volgens Kononeko kwamen die aanmeldingen al binnen voordat president Zelensky van Oekraïne de oprichting van een vreemdelingenlegioen aankondigde. Hoeveel Nederlanders zich hebben gemeld, wil de ambassadeur niet zeggen.

Toegestaan

Nederlanders die in Oekraïne willen vechten, mogen die stap in principe nemen, laat een woordvoerder van het ministerie van Defensie weten aan De Telegraaf. Hun paspoort zal niet worden ingenomen. Wat niet mag is dienst nemen in het leger van de vijand, in een conflict waar Nederland partij in is. Dat is nu niet het geval. Militairen mogen zich überhaupt niet bij een andere krijgsmacht aansluiten. "Dat is namelijk desertie."
Wat vind jij? Is het een slecht idee van Nederlandse burgers om zich te melden bij het vreemdelingenlegioen in Oekraïne?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl