Rosenmontag lijkt 'gewoon' door te gaan [update]

Het lijkt erop dat Rosenmontag vandaag 'gewoon' doorgaat, ondanks het onstuimige weer. "We houden het goed in de gaten, maar ik denk dat het wel doorgaat omdat de wind vanmiddag minder sterk wordt", zegt Aad Sijtsma van carnavalsvereniging 't Stiekelzwien uit Barger-Compascuum.
Update 9.39 uur:
De Rosenmontag-optocht is
. De carnavalsvereniging zegt dat de risico's te groot zijn.
Toch houdt hij wel een slag om de arm. "Alle praalwagens staan buiten. Ik weet nog niet hoe het er daar uitziet", vertelt Sijtsma. "De losse onderdelen van de karren worden wel in de schuur gebouwd, maar vlak voor het weekend worden ze buiten in elkaar gezet. De karren zijn soms wel zes tot acht meter hoog."
Tegenwoordig zijn de praalwagens wel een stuk degelijker dan vroeger, zegt Sijtsma. "Vandaag de dag werken veel mensen met foam, dat is sterker dan papier-maché. Maar als er een stukje los zit en de wind komt ertussen, dan is het gauw klaar", aldus Sijtsma.

Live bij RTV Drenthe

De grote Rosenmontag-optocht in Barger-Compascuum, dat vandaag is omgedoopt tot Stiekelstad, is vanaf 14.00 uur. Er doen zo'n zestig praalwagens van twintig verschillende groepen mee. De optocht is live te zien op TV Drenthe en op onze website.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.