Debat Hoogeveen over dorpshuis-bezuinigingen en aardgasvrij maken woningen

Drenthe Kiest de gemeenteraad
Vandaag gaan lijsttrekkers in Hoogeveen in debat © RTV Drenthe
De nieuwe week aan verkiezingsdebatten wordt afgetrapt met gemeente Hoogeveen. De lijsttrekkers gaan in debat of er bezuinigd moet worden op dorpshuizen, en hoe moet worden omgegaan met de energietransitie.
Een meerderheid van de partijen in Hoogeveen stemde in het najaar van 2021 voor het terugschroeven van de subsidie voor wijk-, buurt- en dorpshuizen in de gemeente. Het gaat om een bezuiniging van 50.000 euro op de beheerkosten van negentien locaties. In de twee jaren daarna wordt er nog eens drie ton bezuinigd.
Voor de wijk Erflanden is het plan om de woningen van het gas te halen. Daarvoor in de plaats kunnen bewoners gebruikmaken van waterstof. Voor het energieproject heeft Hoogeveen een miljoenensubsidie gekregen. Daarnaast wordt naar Nijstad-Oost gekeken of de huizen daar in de toekomst over kunnen gaan op waterstof.
Hoogeveen liet eerder onderzoeken hoe groot het draagvlak is voor het project. Daaruit bleek dat een kleine meerderheid vóór de plannen is. Tegenstanders maken zich vooral zorgen om de kosten en zeggen weinig vertrouwen te hebben in de beslissingen die de gemeente neemt.

Live-uitzending

Het debat over Hoogeveen is de zesde van in totaal twaalf verkiezingsdebatten die RTV Drenthe organiseert. Ze duren ongeveer 40 minuten en worden live uitgezonden op de Facebookpagina en website van RTV Drenthe.
Alle debatten zijn te volgen op de Facebookpagina en website van RTV Drenthe. Na afloop worden ze herhaald op TV Drenthe om 17.00 uur, en later in de avond om 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Welke gemeenten komen nog aan de beurt?

Datum Gemeente
maandag 7 maart Hoogeveen
dinsdag 8 maart Tynaarlo
woensdag 9 maart Midden-Drenthe
donderdag 10 maart Coevorden
vrijdag 11 maart Meppel
maandag 14 maart Assen
dinsdag 15 maart Emmen

Meer verkiezingsnieuws bij RTV Drenthe

Op 16 maart komt RTV Drenthe de hele dag met nieuws over de verkiezingsdag. Radio Drenthe brengt je vanaf 21.00 uur tot in de nacht op de hoogte van de uitslagen. Ook op de website gaan we tot diep in de nacht door.
Op de dag na de stembusgang, 17 maart, zijn reacties van de winnaars en verliezers te volgen via alle kanalen van RTV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl