Tynaarlo-debat over supermarktsoap Zuidlaren en transferium De Punt

Drenthe Kiest de gemeenteraad
Vandaag zijn de lijsttrekkers in Tynaarlo aan de beurt © RTV Drenthe
De partijleiders in gemeente Tynaarlo buigen zich vandaag over het transferium bij De Punt en de vraag hoeveel supermarkten op het voormalige Prins Bernhardhoeveterrein (PBH) in Zuidlaren moeten komen.
De inrichting van het centrum in Zuidlaren zorgt al jaren voor discussie in de gemeenteraad van Tynaarlo. Het college vindt het daarbij van belang wat de supermarkten gaan doen. Eerst was er sprake van dat in totaal drie supermarkten op het oude PBH-terrein zouden komen, maar dat stuitte op verzet van winkeliers.
Het gemeentebestuur zet nu in op twee supermarkten op het oude PBH-terrein. Ook moet geïnvesteerd worden in looproutes tussen de supermarkten en de rest van het dorpscentrum. Het college hoopt dat de winkels in het dorp daardoor makkelijker zijn te vinden.

Transferium De Punt

Daarnaast gaan lijsttrekkers debatteren over de mogelijke komst van een transferium bij De Punt. Het gaat om tweehonderd nieuwe parkeerplaatsen en de aanleg van bushaltes voor snelbussen van en naar Groningen. Ook komen er nieuwe opritten naar de A28, die veiliger moeten worden dan de huidige.
Maar omwonenden maken zich zorgen over de schade aan de natuur, want de bouw zorgt bijvoorbeeld voor stikstofuitstoot, terwijl onder meer Nationaal Park Drentsche Aa op korte afstand ligt. Daarnaast zegt een deel van de omwonenden de plannen zinloos te vinden. Inmiddels is een petitie gestart die meer dan 1.500 keer is ondertekend.

Live-uitzending en herhaling

Het debat over Tynaarlo is de zevende van in totaal twaalf verkiezingsdebatten die RTV Drenthe organiseert. Ze duren ongeveer 40 minuten en worden live uitgezonden op de Facebookpagina en website van RTV Drenthe. Na afloop worden ze herhaald op TV Drenthe om 17.00 uur, en later in de avond om 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Welke gemeenten komen nog aan de beurt?

Datum Gemeente
dinsdag 8 maart Tynaarlo
woensdag 9 maart Midden-Drenthe
donderdag 10 maart Coevorden
vrijdag 11 maart Meppel
maandag 14 maart Assen
dinsdag 15 maart Emmen

Meer verkiezingsnieuws bij RTV Drenthe

Op 16 maart komt RTV Drenthe de hele dag met het laatste verkiezingsnieuws. Zo brengt Radio Drenthe je vanaf 21.00 uur tot in de nacht op de hoogte van de uitslagen. Ook op de website gaan we tot diep in de nacht door.
Op de dag na de stembusgang, 17 maart, zijn reacties van de winnaars en verliezers te volgen via alle kanalen van RTV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl