Coevorder debat over toekomst vakantieparken en armoedebestrijding

Drenthe Kiest de gemeenteraad
Vandaag zijn lijsttrekkers in Coevorden aan de beurt © RTV Drenthe
RTV Drenthe zet de serie aan verkiezingsdebatten vandaag voort met de gemeente Coevorden. Lijsttrekkers debatteren over problemen op vakantieparken en of mensen daar permanent mogen wonen. Het andere onderwerp gaat over de keuze tussen lastenverlichting of armoedebestrijding: welke keuze maken de partijen als zij maar in één van beide mogen investeren?
In de begroting voor dit jaar zet Coevorden in op het programma Vitale Vakantieparken. Met dat programma wil de gemeente op termijn de kwaliteit van verblijfsaccommodaties verbeteren en kijken of permanente bewoning een optie is. De gemeente trekt daar een half miljoen euro voor uit. Drenthe werkt overigens al langer om problemen op vakantieparken aan te pakken die niet meer van deze tijd zijn.
En welke keuze maakt de politiek in Coevorden tussen lastenverlichting en armoedebestrijding? Hebben mensen juist baat bij een verlaging van bijvoorbeeld de ozb en de afvalstoffenheffing, of moet er gericht aandacht zijn voor de laagste inkomens? Vorig najaar werd bijvoorbeeld bekend dat bijna acht procent van de Coevorder huishoudens in de energie-armoede zit.

Live-uitzending en herhaling

Het debat over Coevorden is het negende verkiezingsdebat dat RTV Drenthe organiseert. De debatten duren ongeveer 40 minuten en worden live uitgezonden op de Facebookpagina en website van RTV Drenthe. Na afloop worden ze herhaald op TV Drenthe om 17.00 uur, en later in de avond om 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De vier verkiezingsdebatten die nog volgen:

Datum Gemeente
donderdag 10 maart Coevorden
vrijdag 11 maart Meppel
maandag 14 maart Assen
dinsdag 15 maart Emmen

Meer gemeenteraadsverkiezingen bij RTV Drenthe

Op 16 maart komt RTV Drenthe de hele dag met het laatste verkiezingsnieuws. Zo brengt Radio Drenthe je vanaf 21.00 uur tot in de nacht op de hoogte van de uitslagen. Ook op de website gaan we tot diep in de nacht door.
Op de dag na de stembusgang, 17 maart, zijn reacties van de winnaars en verliezers te volgen via alle kanalen van RTV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl