Uitbreiding haven en beroerde stadsentrees in Meppeler verkiezingsdebat

Drenthe Kiest de gemeenteraad
Vandaag staat gemeente Meppel centraal in het RTV Drenthe-verkiezingsdebat © RTV Drenthe
Waar moet de gemeente Meppel de komende tijd op inzetten? Die vraag vat de twee debatonderwerpen samen die in het RTV Drenthe-verkiezingsdebat centraal staan.
Eén van de thema's is de uitbreiding van de Meppeler haven, die dan op grondgebied van de gemeente Staphorst zou komen. Het gaat om Oevers S, een stuk braakliggende grond dat direct aansluit op de huidige industriële haven. De gemeente heeft haar zinnen gezet op dit gebied, maar wethouder Mulder van Staphorst liet weten dat hij eerst toe was aan 'koffiedrinken', voordat hij een concrete toezegging doet.
Voordat de twee partijen tot een overeenkomst komen, heeft een andere partij sowieso aangegeven niet akkoord te gaan met havenuitbreiding. De Natuurbeschermingswacht Meppel heeft gezegd 'hoe dan ook te gaan procederen'. De organisatie vreest voor aantasting van de natuur, bijvoorbeeld voor het Natura2000-gebied Weerribben-Wieden.

Belabberde stadsentree

Het tweede thema waarover de Meppeler lijsttrekkers met elkaar de strijd aangaan is de belabberde stadsentrees van de stad. Want de binnenstad met de stadsgrachten mag dan hét toeristische visitekaartje van Meppel zijn, de toegangspoorten kunnen wel een flinke facelift gebruiken. Want als je Meppel binnenrijdt vanaf de zuid-, noord- of oostkant, springen de tranen je in de ogen, zo luidt de kritiek. Een Meppeler architect zou graag verandering zien van deze droefenis, en vindt dat de gemeente hier dringend in moet investeren, om Meppel aantrekkelijker te maken.

Live-uitzending en herhaling

Met Meppel is de tiende Drentse gemeente aan de beurt in de reeks verkiezingsdebatten van Drenthe Kiest bij RTV Drenthe. De debatten duren ongeveer 40 minuten en worden live uitgezonden op de Facebookpagina en website van RTV Drenthe. Na afloop worden ze herhaald op TV Drenthe om 17.00 uur, en later in de avond om 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Na Meppel nog twee gemeente te gaan:

Datum Gemeente
vrijdag 11 maart Meppel
maandag 14 maart Assen
dinsdag 15 maart Emmen

Verkiezingsdag en the day after

Op 16 maart komt RTV Drenthe de hele dag met het laatste verkiezingsnieuws. Zo brengt Radio Drenthe je vanaf 21.00 uur tot in de nacht op de hoogte van de uitslagen. Ook op de website gaan we tot diep in de nacht door.
Op de dag na de stembusgang, 17 maart, zijn reacties van de winnaars en verliezers te volgen via alle kanalen van RTV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl