Drentse ziekenhuizen hebben contracten met verzekeraars bijna rond

Treant Zorggroep ziekenhuislocatie Scheper in Emmen
Treant Zorggroep ziekenhuislocatie Scheper in Emmen © Treant Zorggroep
Treant en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen hebben de contracten met zorgverzekeraars voor dit jaar bijna rond. Bij het WZA ontbreekt met Menzis nog één grote verzekeraar op de lijst. Ook Treant is nog met die verzekeraar in onderhandeling. Ook heeft Treant nog geen contracten met kleinere verzekeraars Eucare en DSW.
"We hebben met de meeste zorgverzekeraars overeenstemming bereikt. Sommige onderhandelingen duren langer dan andere, maar we hebben er vertrouwen in dat we er ook met deze partijen uit gaan komen", laat woordvoerder Erwin Kikkers van Treant weten. "Onze insteek is dat we tot realistische contractafspraken komen."
Patiënten hoeven zich volgens de woordvoerder geen zorgen te maken. "Zolang de onderhandelingen lopen wordt de zorg vergoed omdat het vertrouwen er is dat we er uit gaan komen."
Uit cijfers van databedrijf Kompas in Zorg blijkt dat meer dan de helft van de ziekenhuizen er nog niet uit is met één of meerdere verzekeraars. "De onderhandelingen verlopen moeizamer dan voor coronatijd", zegt directeur Paul van den Broek daarover tegen BNR. Volgens Van den Broek worden de partijen het niet eens over de coronarekening. "De zorgvraag neemt toe, mede door een hoop inhaalzorg. Ondertussen zegt de verzekeraar dat je moet bezuinigen. Dat zorgt voor spanningen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl