Hoogevener verdacht van misbruiken peuter bij gastouderopvang

Rechtbank Assen
De rechtbank in Assen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 45-jarige man uit Hoogeveen wordt verdacht van het seksueel misbruiken van een 3-jarig meisje bij de gastouderopvang van zijn vrouw. Dat bleek vanmiddag tijdens een korte zitting bij de rechtbank in Assen. De rechtbank bepaalde dat de Hoogevener de komende maanden vast blijft zitten.
Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in september vorig jaar in Hoogeveen. Het Openbaar Ministerie verwijt hem misbruik van een kind dat aan zijn zorg was toevertrouwd. Wanneer hij is opgepakt, is niet bekend.
Over wat er zou zijn gebeurd, werd in de rechtszaal weinig gezegd. De Hoogevener was er ook niet bij. Er is DNA van de man gevonden op het lichaam van het meisje. Op dit moment is het DNA-onderzoek nog niet afgerond, vertelde de officier van justitie. Verder zou het meisje zelf hebben verteld dat er iets was gebeurd.

'Onduidelijke mededeling'

Advocaat Paul van Jaarsveld vond dat er te weinig aanleiding was om de man langer vast te houden. "We hebben het over een kind dat iets heeft gezegd en ik vind die mededeling niet zo duidelijk." Ook kan het DNA van de verdachte via iemand of iets anders op het lichaam van het meisje kan zijn terechtgekomen, zei Van Jaarsveld.
Volgens hem zou de man de strafzaak thuis kunnen afwachten, omdat zijn vrouw daar inmiddels geen kinderen meer ontvangt. Zij doet dit nu op een andere plek. Het Openbaar Ministerie verzette zich tegen vrijlating.

Mogelijk zwakbegaafd

De rechtbank vindt de zaak te ernstig om de Hoogevener vrij te laten. Voor de strafzaak eind mei inhoudelijk wordt behandeld, moet nog gekeken worden of de verdachte moet worden onderzocht door een psycholoog, bepaalde de rechtbank.
Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de man mogelijk licht verstandelijk beperkt of zwakbegaafd is. Daarom wil de rechtbank dat de reclassering gaat onderzoeken of verder onderzoek door een psycholoog nodig is om de rechtbank een goed beeld te geven van de geestelijke toestand van de man.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl