Olifant Mingalar Oo wordt 30 jaar en dat viert Wildlands groots

Verjaardag olifant
Voor de olifanten in Wildlands ligt vandaag een traktatie te wachten © ZO!34 / Benthe Bronkhorst
Een feestelijke dag in Wildlands vandaag. Olifant Mingalar Oo blaast dertig kaarsjes uit. En dat is bijzonder, want ze is het eerstgeboren olifantje van de dierentuin. "Dat was toen zó bijzonder, het was echt een gekkenboel", herinnert verzorger Wybo Walstra zich nog goed.
Hij was er destijds, op 1 maart 1992, zelf bij en dat kan hij zich nog zo voor de geest halen. "Het was een heel bijzonder moment. Ik werkte toen nog maar twee jaar als verzorger", legt Walstra uit. Vandaag staat hij vrolijk aan het hek naar de olifantenfamilie te kijken. "Het was toen echt een gebeurtenis, overal stonden cameramensen en fotografen."

Feestje

Nu loopt Minalar Oo dus alweer dertig jaar in Emmen rond, reden voor een feestje vindt de dierentuin. "Ja zo'n moment vier je natuurlijk even", lacht Walstra. De jarige en haar familie kunnen deze ochtend genieten van een 'taart'. Een combinatie van alles wat olifanten lekker vinden: "Hooi, appeltjes, maar we hebben ook een ijstaart gemaakt", zegt verzorger Gerwin Lawant.
tekst gaat verder onder de video
Verjaardag olifant in Wildlands groots gevierd
De dieren genieten er zichtbaar van en ook de bezoekers zijn voor de jarige naar de dierentuin gekomen. "Ik kom hier al jaren elke dag", zegt Janny Huizinga. Altijd in één streep naar de olifanten. "Ik vind het prachtige beesten en vind het mooi om ze te volgen."
Vandaag is ze nog enthousiaster dan anders. "Ik voelde me vandaag anders, feestelijker", lacht ze. Ze is niet de enige die al vroeg uit de veren is om de verjaardag van de olifant mee te vieren. "Ik maak vaker foto's, ook nu probeer ik het moment goed vast te leggen", vertelt een bezoekster die met een grote camera in haar handen bij het hek staat. Ook zij is al jaren vaste bezoeker van de dierentuin en kent de olifant goed.

Collage

Speciaal voor de verjaardag heeft de dierentuin een kraampje ingericht waar mensen foto's kunnen inleveren van de olifant. Daar liggen een klein uur na de opening al de nodige foto's.
Verzorger Erwin Lawant is blij met de animo voor de jubilaris. "Wij vinden het bijzonder, omdat we de dieren goed kennen. Het is erg leuk om te zien dat bezoekers dat ook doen."
Daarnaast houdt hij goed in de gaten of de dieren van de traktatie genieten. En dat doen ze. "Ja ze vinden het allemaal erg lekker", zegt hij. "Ook het jongste familielid vindt het leuk, al moest hij even wennen." Het kost de kleine olifant wel steeds meer moeite om te genieten van de ijstaart: uit enthousiasme heeft hij die in het water gegooid. "Gelukkig kunnen ze goed zwemmen", besluit Lawant lachend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl