Woonvisie moet Tynaarlo meer grip op woningmarkt geven

Woningbouw
Woningbouw © ANP
Om meer grip op de eigen woningmarkt te krijgen, wil de gemeente Tynaarlo tenminste honderd nieuwe sociale huurwoningen laten bouwen vóór 2030. Dat staat in de woonvisie die tot medio april ter inzage ligt.
De concept-woonvisie geeft een leidraad mee voor bouwprojecten van minstens twintig woningen. Daarbij zet de gemeente in op een gemêleerde samenstelling die ruimte biedt aan gezinnen, senioren en starters.

Mengvorm van woningen

Wethouder Pepijn Vemer denkt dat de krapte op de woningmarkt alleen kan worden opgelost als er wordt gekeken naar een 'mengvorm van verschillende soorten woningen'. "Je kunt niet veronderstellen dat alle ouderen gaan verhuizen als wij alleen nog seniorenwoningen bouwen. En als we alleen starterswoningen bouwen, zonder dat er doorgroeimogelijkheden zijn, dan zetten we de huidige kopers over een aantal jaren klem."
Bij nieuwbouwprojecten van meer dan twintig woningen wil de gemeente Tynaarlo dat minstens dertig procent uit goedkope huur- en koopwoningen bestaat. Minstens 35 procent moet uit het middensegment komen en zo'n dertig procent uit het hogere segment.
De volledige woonvisie is te vinden op de website van de gemeente Tynaarlo.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.