Leger des Heils-locatie Nieuw-Amsterdam in nieuw jasje gestoken

220302_breehof
Niek Hartgerink (aannemer Van Wijnen), Harry (toekomstig bewoner), Claudia van Bruggen (Leger des Heils) en Jolanda Comino (aannemer Van Wijnen) © Martijn Heemstra
In Nieuw-Amsterdam is de renovatie van Leger des Heils-locatie De Breehof in volle gang. Het gebouw en de kamers waren al enige tijd verouderd, waarna besloten werd om de boel te renoveren. Daar is in januari mee begonnen. Het is de bedoeling dat de nieuwe zorglocatie 32 nieuwe appartementen krijgt, die in het najaar klaar moeten zijn voor gebruik.
De Breehof biedt inmiddels alweer tientallen jaren onderdak aan mensen die dak- of thuisloos zijn geweest. En als het aan Claudia van Bruggen, regiodirecteur van het Leger des Heils Noordoost ligt, blijft dat nog een tijdje zo. "We willen van De Breehof een locatie maken waar bewoners een eigen plek voor langdurig verblijf hebben met 24-uurs begeleiding. Vanuit deze plek kunnen bewoners met hun begeleiders werken aan hun herstel."

Wat kunnen bewoners verwachten?

De appartementen op de begane grond krijgen een eigen voordeur en daarnaast beschikken alle appartementen over eigen sanitair en een keukentje. Verder komt er een grote ontmoetingsruimte, keuken en een buitenruimte. Bij het renovatieproces staat ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo wordt er isolatie aangebracht op het dak, worden er HR++ glazen geplaatst en krijgen de appartementen stuk voor stuk nieuwe kozijnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl