Tegenstanders supermarkt Ter Borch stappen naar Raad van State

Het terrein in Ter Borch waar mogelijk een supermarkt komt
Het terrein in Ter Borch waar mogelijk een supermarkt komt © RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen
Meer dan zestig tegenstanders van de nieuw te bouwen supermarkt in de wijk Ter Borch in Eelderwolde stappen naar de Raad van State. Een aantal van hen doet dat op persoonlijke titel, terwijl er ook een collectief initiatief voor de gang naar de hoogste bestuursrechter ligt.
Al jaren wordt er gesteggeld over de komst van een grote supermarkt in Ter Borch, in hetzelfde gebied waar ook twee scholen staan. De kwestie heeft de buurt tot op het bot verdeeld.

Alternatieven

Koos Bogaerts, één van de inwoners die nu naar de Raad van State stapt, acht de kans groot dat de bouw van de supermarkt kan worden tegengegaan. "De Raad van State heeft al eerder gezegd dat de gemeente Tynaarlo met een goed onderbouwd besluit moet komen. Maar opnieuw komt de gemeente met oude rapporten op het gebied van onder meer stikstof en verkeer."
Volgens Bogaerts hebben tegenstanders voldoende handreikingen gedaan naar de gemeente Tynaarlo en de projectontwikkelaar in kwestie. "Er is best draagvlak voor een buurtgebonden supermarkt met een betere verkeerssituatie", zegt hij. "Maar de gemeente lijkt niet te willen luisteren naar onze alternatieven."
De Raad van State heeft aangegeven dat er een versnelde procedure wordt gestart. "Aan wat voor termijn wij dan moeten denken, weet ik niet", zegt Bogaerts.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl