Eensgezinde raad Noordenveld hoopt op snelle verhuizing manege Roden

Manege de Hulhorst in Roden, nu nog aan de Hullenweg
Manege de Hulhorst in Roden, nu nog aan de Hullenweg © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
De Noordenveldse gemeenteraad lijkt zonder morren akkoord te gaan met een bedrag van ruim 1,7 miljoen euro voor de verplaatsing van manege De Hulhorst. Het college van burgemeester en wethouders wordt gevraagd om haast te maken met de locatiekeuze.
De manege aan de Hullenweg is sterk verouderd en is daardoor toe aan een verhuizing, nu nieuwbouw op dezelfde locatie al afgeschoten lijkt te zijn. "Al sinds 2014 wordt gesproken over een eventuele verplaatsing", zegt Henk van Dijk van Rij- en Menvereniging Mensinghe. De vereniging is eigenaar van de manege in Roden-Zuid.

Locatie onbekend

Na vele gesprekken ligt er nu eindelijk een raadsvoorstel. Daarin stelt het college voor om maximaal 1,7 miljoen euro vrij te maken voor de verhuizing. "In combinatie met zelfredzaamheid en het aanboren van verschillende subsidies, zien wij mogelijkheden om de verhuizing daadwerkelijk rond te krijgen", aldus Van Dijk.
Een locatie is er nog niet, al wordt er gekeken naar de Esweg tussen Roden en Roderesch. Op die locatie zijn drie verschillende scenario's uitgewerkt door de gemeente Noordenveld, die nog nader worden bestudeerd door vereniging en gemeente.

Haast geboden

Inmiddels is de manege zo sterk verouderd, dat de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie volgens Van Dijk er eigenlijk al de stekker uit wilde laten trekken. "Het is dat we in overleg zijn met de gemeente, anders was het al einde oefening", zegt hij.
"Vooral op het gebeid van dierenwelzijn moet het anders. Dit houden we op deze manier niet nog een jaar vol. Haast is geboden."

Motie

De vraag of de manege het ook met een kleiner bedrag af zou kunnen, werd door Van Dijk met een heldere 'nee' beantwoord. "Er zit weinig marge op het bedrag. We moeten nu al creatief zijn."
De VVD heeft al aangekondigd om volgende week met een motie te komen waarin de partij het college aanspoort nog dit jaar tot een locatiekeuze te komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl