Meerderheid Drenten: Provincie mag niet meebetalen aan Formule 1

Een derde van de Drenten heeft geen fiducie in de komst van de Formule 1 naar Assen (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Een derde van de Drenten heeft geen fiducie in de komst van de Formule 1 naar Assen (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Een meerderheid van de Drenten (56 procent) wil niet dat de provincie meebetaalt aan het organiseren van een grand prix Formule 1 op het TT Circuit.
Zelf de portemonnee trekken voor het evenement, door middel van extra belasting, is voor de Drenten helemaal geen optie. Slechts elf procent van de ondervraagden is hiertoe bereid. Dat komt naar voren uit een onderzoek van het programma
.

Weinig vertrouwen in komst F1

Daarnaast zijn de meeste inwoners van Drenthe niet positief gestemd over de komst van de Formule 1 naar Assen. 36 procent van de deelnemers aan de enquête heeft er vertrouwen in dat Assen in 2020 het decor wordt van de autorace.
Lees meer: Assen nog altijd in de race voor Formule 1: 'Dat staat zwart op wit'
De overgrote meerderheid van de Noord-Hollanders wil evenmin dat hun provincie financieel bijspringt voor de organisatie van het evenement op Zandvoort. Een belastingverhoging ziet slechts vier procent zitten.

'Assen geen kandidaat'

​De Nederlandse Sportraad heeft onlangs gezegd dat de Amerikaanse organisatie alleen een grand prix in Zandvoort wil en dat Assen geen kandidaat meer is. De Drentse organisatie ontkent dit en zegt dat het TT Circuit dan nog steeds een optie is.
Als Zandvoort de Formule 1 in 2020 wil organiseren, moet de organisatie daar de begroting op 31 maart rond hebben.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.