Film over inburgeren ZAYN klaar voor première

ZAYN
De film ZAYN gaat over een jonge statushouder die zijn weg zoekt in Nederland © RTV Drenthe/Hjalmar Guit
ZAYN, een film over een jonge statushouder die zijn plek probeert te vinden in Nederland, gaat op 14 maart in première. De productie van de Asser filmmaker Reinout Hellenthal is dan te zien in DNK in Assen.
Opnames voor ZAYN vonden plaats in Rolde en in Assen. Verhalen van voormalig vluchtelingen die op eigen kracht Nederlands leerden en onderwijs volgden vormen de inspiratie voor de film. De leden van het Syrisch vluchtelingenkoor New Life Choir uit Groningen vertelden hun persoonlijke verhaal. Het koor levert ook een muzikale bijdrage aan de film en treedt op tijdens de premièreavond.
Volgens Hellenthal, die onder andere bekend is van de film ANDERS, is de film geschikt voor een brede doelgroep. Onder andere het onderwijs kan de half uur durende film gebruiken 'om de actuele vluchtelingenproblematiek en inburgering in Nederland bespreekbaar te maken'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.