Wat vind jij: Ik wil even geen nieuws meer volgen

oorlog Oekraïne
Een angstige vrouw probeert met een kind aan boord van een trein naar Polen te komen © AFP/Daniel Leal
De oorlog in Oekraïne maakt overal ter wereld veel los. Ook in Nederland zijn inmiddels tal van hulpacties op touw gezet en maandag is een landelijke actiedag. Ook wordt alles klaargemaakt om vluchtelingen te kunnen opvangen in ons land.
Afgelopen nacht waren er beschietingen bij de kerncentrale van Zaporizja en ontstond er brand. Aanvankelijk werd gemeld dat één van de reactoren in brand stond, later bleek het te gaan om een trainingscentrum. De brandweer kon pas tegen de ochtend starten met blussen, omdat de Russen toen pas stopten met schieten. Volgens de Oekraïense president Zelenski wil de Russische president Poetin 'Tsjernobyl herhalen'. De wereld houdt haar adem in.
Ondertussen vluchten veel Oekraïners het land uit en zijn al vele doden en gewonden te betreuren. Op tv, op nieuwssites, in kranten en op de radio zijn de verhalen over de bittere ellende te zien en te horen.

Wat vind jij?

Veel mensen volgen het nieuws meer dan ooit tevoren. Tegelijkertijd kan alle ellende je soms ook te veel worden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.