Dit weekend in de Drentse natuur: 16 en 17 maart

Heb je zin om de Drentse natuur in te gaan? Grijp dit weekend je kans en help de wilde bij een handje of stap op de fiets voor een tocht rondom Oudemolen. We hebben drie activiteiten op een rijtje gezet.
Wil je weten wat er nog meer te doen is dit weekend? Kijk dan in de ROEG!-agenda.

Bijenwerkdag
Steek zaterdag je handen uit de mouwen voor de wilde bij. Tijdens de Bijenwerkdag kun je op meerdere plekken in de provincie meehelpen. De activiteiten lopen uiteen van het planten van fruitbomen en inzaaien van bij-vriendelijk zaaigoed tot het inrichten van een insectenhotel. Lees hier waar je terecht kunt.

Pannenkoekenfietstocht in Oudemolen
Stap zondagochtend op de fiets voor een tocht door het Nationaal Park Drentsche Aa. Halverwege is er een stop bij de Pannenkoekenboerderij in Gasteren. Klik hier voor meer informatie.

Amfibieënmiddag
Een goede gelegenheid om je kennis over amfibieën bij te spijkeren. Zondagmiddag vertelt IVN je in het Duurzaamheidscentrum in Assen alles over kikkers, padden en salamanders. Hoe herken je ze in je eigen tuin en hoe kun je ze verwelkomen? Hier lees je meer.

Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.
Meer over dit onderwerp:
ROEG! natuurnieuws
Deel dit artikel: