Inbrekers slaan toe in de gemeente Emmen

inbraak
Op twee plekken lukte het inbrekers om binnen te komen © Facebook/Politie Emmen
Inbrekers hebben woensdag overdag en in de nacht van woensdag op donderdag toegeslagen op vier plekken in de gemeente Emmen, meldt de politie op Facebook. In Emmen en Nieuw-Dordrecht maakten de daders spullen uit twee huizen buit, in Klazienaveen en Nieuw-Weerdinge lukte het ze niet om binnen te komen.
Woensdagmiddag werd ingebroken bij een huis aan de Asserbrink in de Emmer wijk Bargeres. De inbrekers kwamen binnen door een uitzetraam aan de achterkant van het huis open te breken. Het huis is doorzocht en er zijn verschillende spullen gestolen, waaronder een laptop en een elektrische fiets. De inbraak werd tussen 12.45 en 15.00 uur gepleegd.
's Avonds was het 'raak' aan de Vastenow in Nieuw-Dordrecht. Daar kwamen de daders binnen door de achterdeur open te breken. De buit bleef beperkt: de bewoners missen alleen een oplader.

Mislukte inbraken

In Nieuw-Weerdinge lukte het inbrekers woensdagmiddag niet om een huis aan het Gedempte Achterdiep binnen te komen. Volgens de politie was de achterdeur van het huis beschadigd, maar hem openbreken, is de daders niet gelukt.
Ook aan de Kloostermanswijk Noordzijde in Klazienaveen bleef het bij een poging tot inbraak. Tussen woensdagavond 19.00 uur en donderdagochtend 7.00 uur hebben inbrekers geprobeerd een raam aan de achterkant van de woning op te breken. Ook dat lukte niet.
De politie roept mensen die meer weten op zich te melden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl