Voorlopig geen natuurbegraafplaats in Borger-Odoorn

In Oudemolen is een particuliere natuurbegraafplaats te vinden (Rechten: Google Streetview)
In Oudemolen is een particuliere natuurbegraafplaats te vinden (Rechten: Google Streetview)
Een laatste rustplaats vinden in de natuur is voorlopig in de gemeente Borger-Odoorn niet mogelijk. Het initiatief om een natuurbegraafplaats in Eesergroen te realiseren, wordt nog niet in behandeling genomen.
De initiatiefnemer klopte enige tijd geleden bij de gemeente aan om in Eesergroen een natuurbegraafplaats van acht hectare te mogen maken. “Daar zijn een aantal bezwaren op binnengekomen”, zegt wethouder Freek Buijtelaar.
Borger-Odoorn heeft nog geen specifiek beleid op dit terrein en dat maakt een afweging volgens de wethouder lastig. “We hebben als college nu de keus gemaakt om voorlopig geen beleid te ontwikkelen. Daar gaat een hoop tijd en geld in zitten en dat vinden we op dit moment, ook gezien het kleine aantal aanvragen, niet te verdedigen.”
De pas op de plaats van de gemeente wil niet zeggen dat er sprake is van afstel. Borger-Odoorn werkt aan een nieuwe omgevingsvisie en wil daarin ook vastleggen hoe de gemeente om wil gaan met begraven in de natuur.

Lees meer: Oudemolen in beeld voor een mini-natuurbegraafplaats

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.