Radio Westerbork #5: De deportatie van de Roma en Sinti

In deze podcast van Radio Westerbork staan de Sinti en Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal. Van overal uit Nederland werden ze in het jaar 1944 vanuit Westerbork naar Auschwitz gedeporteerd. We praten erover met de dochters van twee overlevenden: Bluma Meinhardt en Anjes Driessen. Daarnaast plaatst Bas Kortholt, historicus van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, dit in de geschiedenis. Tot slot hebben we een column van Jose Martin over problemen die je tegenkomt bij bronnenonderzoek.
Gasten
Bluma Meinhardt - dochter van een overlever van de zigeunervervolging
Anjes Driessen - dochter van een overlever van de zigeunervervolging
Bas Kortholt - historicus van Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Jose Martin - columnist

Presentatie
Sophie Timmer

Abonneer je op deze podcast
De podcast van Drenthe Toen is te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps.

We zijn ook te vinden op onder meer Pocket Casts, Radiopublic, TuneIn en Podbean.

Andere podcasts
Genoten van Drenthe Toen? Abonneer je ook op onze Drenthe Sportcast over de (amateur)sport in Drenthe, en op Cassata, onze podcast over de politiek en actuele discussies in onze provincie. Tot slot hebben we DrentheDoc waarin we mooie (oude)radioreportages en -documentaires opnieuw beschikbaar maken, maar nu als podcast.