Radio Westerbork #5: De deportatie van de Roma en Sinti

In deze podcast van Radio Westerbork staan de Sinti en Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal. Van overal uit Nederland werden ze in het jaar 1944 vanuit Westerbork naar Auschwitz gedeporteerd. We praten erover met de dochters van twee overlevenden: Bluma Meinhardt en Anjes Driessen. Daarnaast plaatst Bas Kortholt, historicus van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, dit in de geschiedenis. Tot slot hebben we een column van Jose Martin over problemen die je tegenkomt bij bronnenonderzoek.
Gasten

Bluma Meinhardt - dochter van een overlever van de zigeunervervolging

Anjes Driessen - dochter van een overlever van de zigeunervervolging

Bas Kortholt - historicus van Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Jose Martin - columnist

Presentatie

Sophie Timmer

Abonneer je op deze podcast

De podcast van Drenthe Toen is te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps.

Andere podcasts

Genoten van Drenthe Toen? Abonneer je ook op onze Drenthe Sportcast over de (amateur)sport in Drenthe, en op Cassata, onze podcast over de politiek en actuele discussies in onze provincie. Tot slot hebben we DrentheDoc waarin we mooie (oude)radioreportages en -documentaires opnieuw beschikbaar maken, maar nu als podcast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl